Кокосови сладки по филипински
Вкусен ордьовър с кокос и захар.
Необходими продукти:
- ½ ч. ч. захар
- 2 чаши оризово брашно
- вода
- семена сусам, леко запечени, за да се извлече аромата им
- прясно настърган кокос
Начин на приготвяне:
1. Сложете вода в дълбока тенджерка да заври.
2. Запечете в малък тиган или тенджерка малко семена от сусам до златисто. Охладете ги и ги смесете със захарта.
3. Сложете оризовото брашно в дълбока купа. Постепенно добавете към брашното достатъчно вода, че да се получи меко тесто. Размесете, за да стане тестото гладко.
4. Оформете от тестото топчета с размери 5-7 см. и ги сплескайте.
5. Пуснете няколко от плоските сладки от оризово брашно в кипящата вода да се посварят за няколко минути. Когато са готови, сладките изплуват на повърхността.
6. Извадете ги от водата с решетеста лъжица и ги отцедете като ги поставите върху суха чиста кърпа и ги притиснете с гърба на лъжицата.
7. Оваляйте сладките с настъргания кокос и от двете страни.
8. Наръсете ги със сместа от сусам и захар или ги поднесете като сложите захарната смес в отделна чинийка отстрани.
9. Сервирайте с допълнително настърган кокос и захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ