Козуначен десерт с ягоди и бял шоколад
Сладки яйчица от пандишпан с плодове и шокладова глазура.
Бон Апети
Излъчен на 12.04.2017
Тази рецепта е радост за децата, защото представлява великденски сладкиш на клечка във формата на яйчице. За него си накъсваме купен готов блат или останал козунак. Следва да нарежем ароматни пролетни ягоди на кубчета и да разтопим бял шоколад. Смесваме всичко заедно, оставяме в хладилник да стегне, а през това време си намираме сламки или парти клечки. После с ръце се орормят яйчица, в които се забиват сламките. Сега трябва да почакаме да се замразят във фризера, а през това време си разтапяме още бял шоколад.
Замразените яйчица се овалват в белия шоколад и се оставят прави, за да се стегне глазурата. Отгоре по желание можете да посипете с бонбони, кокосови стърготини, шоколадови капки или пръчици и каквото още ви харесва. А най-накрая ще подарите на детето си един уникален великденски десерт, който би зарадвал даже и възрастните.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ