Кексчета с кафе и шоколадов крем
Къпкейкове с крем сирене и течен шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 19.10.2017
Разликата между мъфини и къпкейкове е в наличието на глазура или по-пищна украса при къпкейка. В тази рецепта на Лора и Стоян обаче се правят сладкиши, смесица между мъфин и къпкейк, защото хем са семпли на пръв поглед, хем са добре украсени и във вътрешността им се крие приятен маслен шоколадов крем с лека и ефирна текстура. Освен това се приготвят сравнително лесно, но и лесно изчезват след сервиране.
Първо правим хрупкаво орехово тесто с аромат на кафе. Разбиваме яйца, смесваме ги с олио и разтворено инстантно кафе във вода и добавяме сухите съставки - брашно, смлени орехи, бакпулвер и пудра захар. Когато получим хомогенно тесто, го разпределяме във формички за мъфини, които по желание можете да покриете с хартиени чашки. После кексчетата влизат във фурната и се запичат за 15-тина минути на 180 градуса без вентилатор.
А докато те се готвят, си правим крема - просто смесваме крем сирене с течен шоколад. Става невероятно пухкаво и вкусно. После отрязваме капачетата на изпечените и ОХЛАДЕНИ мъфини и издълбаваме част от сърцевината с лъжица. С пош пълним кексовете с крем, поръсваме с трохи от вътрешността и захлупваме с капаците. Остава да поръсим с пудра захар през цедка и сме готови да ги сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ