Картофи на фурна с тиквички и пармезан
Печени картофи със сметана, тиквички, карамелизиран лук и пармезанова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2017
Побългарена рецепта за френски гартен показват Лора и Стоян, като смесват няколко продукта в ястие, подобно на картофен огретен с тиквички и лук. За да бъде вкусно и малко по-изискано от бабината гозба първо осоляваме лук и го запържваме на умерен огън докато се карамелизира. Ако искаме да спестим време в кухнята, докато разбъркваме периодично лука можем да си обелим картофите и да ги измием заедно с тиквичките, които в тази рецепта се готвят с кората.
Следва да нарежем на тънки шайби картофите и тиквичките. Ако имате мандолина, ще стане бързо и лесно. Ако ли не - здравата ръка в кухнята и острият нож ще са ви верни помощници. После картофените кръгчета се кипват с животинска сметана и се овкусяват със сол, пипер, чесън и мащерка. В купа се смесват тиквичките с картофено-млечната част, карамелизирания лук и малко настърган пармезан или друг вид сирене по изброр. После всичко се прехвърля в намазнена тавичка и се запича на фурна за 25 минути. А накрая имаме вкусно вегетарианско ястие с картофи и зеленчуци, споени от разтопен кашкавал и сметанов сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ