Картофено пюре с розмарин
Пюре от червени картофи с мляко и сирене.
Необходими продукти:
- 500 г малки червени картофи
- 1 ч.ч. прясно мляко
- стръкове розмарин
- 300 г бяло сирене чедър
- сол и черен пипер
- 75 г масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, докато омекнат. Ако искате, можете да ги сварите, без да ги белите.
2. Сложете картофите в купа. Можете да ги смачкате с пасатор или просто с вилица.
3. Добавете малко масло.
4. Добавете парчетата сирене и листата розмарин. Разбъркайте, докато маслото и сиренето се смесят.
5. Излейте чаша прясно мляко. Ако искате пюрето да е по-течно, добавете още мляко.
6. След това добавете сол и малко черен пипер.
7. Разбъркайте добре и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ