Изцяло протеинова пилешка салата
Пилешко с яйце, ябълки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 зелена ябълка, обелена и нарязана на кубчета
- 225 г пилешки бедра/гърди
- ¼ чаша черни стафиди
- половин пакет рукола
- 3 яйца
- ¼ чаша майонеза
- 2 с.л. сос 1000 острова
- 2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Сварете 3 яйца (твърдосварени) и оставете да се охладят. Разделете белтъците от жълтъците. Нарежете белтъците на ленти, за да сложите в салатата.
2. Вземете жълтъците и ги сложете в купа, за да направите дресинга. С лъжица, намачкайте жълтъците. Добавете майонеза, дресинг, захар и разбъркайте добре. Сложете в хладилника и оставете да се охлади, докато дойде време да се ползва.
3. Поръсете пилето със зехтин и печете на 180 градуса, докато е напълно готово. Оставете да се охлади, после сложете на дъска за рязане и нарежете на хапки.
4. В голяма чиния, сложете руколата, белтъците, пилето и ябълките. Добавете дресинга и разбъркайте добре. Поръсете със стафиди и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ