Регистрация

Есенно телешко с гъби и орехи



Есенно телешко с гъби и орехи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2758

Телешки шол с гарнитура по грузинска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.11.2016

Разкриваме грузинска рецепта за телешко със зеленчуци, която може да се стори странна на българското небце. Месото се готви в бял винен оцет под капак докато киселината напълно попие в него и го направи крехко и разпадливо. След това се запържва за кратко докато повърхността се стегне и после се кипва с вода, за да се отпусне текстурата му отвътре. Овкусено с дафинов лист, кориандър и лют пипер, към телешкото се добавят едри парчета печурки и термичната обработка под капака продължава да се вихри. На финала при месната гозба влизат смлени заедно чесън и орехи, както и малко сминдух за допълнителна питателност. Гозбата не е най-красивото ястие на вид, но пък е така вкусна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта