Регистрация

Домашни хрупкави пирожки с кайма

Домашни хрупкави пирожки с кайма
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3460

Малки пържени руски питки с пълнеж от мляно месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-3,5 ч.ч. брашно
  • 1 пакет суха мая
  • 1 ч.л. с връх сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • олио
  • 500-700 грама кайма смес
  • 1 голяма глава лук
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Замесете гладко разтегливо тесто от брашното, маята - разтворена в хладка вода заедно със захарта до шупване, сол и олио. Увийте тестото на топло да втаса за 40-тина мин., като го намажете с олио, за да не хваща коричка и да не изсъхва.

2. Направете запръжка като в сгорещена мазнина запържите лука, нарязан на ситно и щом започне да става прозрачен - добавите каймата. Когато месото е готово, овкусете със сол и пипер и оставете на страни да поизстине.

3. Оформете от тестото кръгли кори. В средата на всяка от тях сложете щедро количество плънка и след това завийте на вързопчета, като оставите малка дупка в средата. 

4. Пържете пирожките на маслена баня - колкото повече олио сложите - толкова по-хубаво. Изчакайте докато коричката им стане хрупкава, кафеникава и неустоимо апетитна. След това отцедете върху домакинска хартия и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта