Регистрация

Домашни еклери с маслен ванилов крем

Домашни еклери с маслен ванилов крем
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1774

Профитероли с парено тесто и апетитен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 мл вода (1 ч.ч.)
  • 100 г масло
  • 1 ч.ч. брашно
  • 5 яйца

За крема:

  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. мляко
  • 200 г масло
  • ванилия

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и разтворете в нея маслото. Въоръжете се с бъркалка. Добавете брашното без да махате съда от огъня и бъркайте докато течността се абсорбира и се получи т.нар. парено тесто. След това махнете от огъня и оставете да се охлади до около 40 градуса.

2. Добавете в тестото яйцата и разбийте хубаво. Работете на ръка с дървена шпатула.

3. Застелете тава с хартия за печене. С лъжица гребвайте от сместа и изсипвайте върху хартията. Така ще се получат кръгли еклери. Ако искате продълговати - използвайте шприца. Оставете си разстояние между тях, защото ще се надуят. С намокрен пръст натиснете връхчетата (ако има такива), за да не загорят.

4. Печете в предварително загрята фурна на 210 градуса за 15 минути. След това намалете градусите на 60, като отворите вратичката на фурната, за да спадне температурата и дръжте еклерите вътре още 30 минути.

5. Започваме с крема. Разделете маслото на две части - 50 грама и 150 грама. Оставете по-голямата част на топло място в стаята, за да омекне без да се разтапя.

6. На умерен огън сложете 50-те грама масло в метална купичка и залейте с 1/2 ч.ч. мляко. Започнете да бъркате и щом маслото се разтопи, добавете 1/2 ч.ч. брашно и продължете да бъркате. Щом и то се абсорбира идва ред на захарта, а след нея излейте и останалата половин чаша мляко. Бъркайте енергично до получаването на гъст крем. Махнете от котлона и добавете аромат ванилия. Разбърквайте периодично, за да не хване коричка.

7. Оставеното масло на стайна температура разбийте с миксер на бяла пяна и добавете в него крема, като бъркате на ръка. Изсипете го в пош или чист найлонов плик, чиито връх отрежете с ножица.

8. Готовите еклери разполовете с нож през средата. Внимавайте да не размените половинките - редете си ги по комплекти.

9. Върху долните части шприцовайте крема и отгоре захлупете с капачетата. По желание поръсете с пудра захар през цедка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта