Домашна близалка от карамел
Как се правят домашни близалки и захарни петлета.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. вода
- плитки силиконови формички за детски сладки
- дървени бъркалки за дръжки
Начин на приготвяне:
1. Изсипете захарта в малко тиганче и започнете да подгрявате на умерена температура.
2. Щом започне да се топи, добавете лимоновия сок и 30 секунди по-късно залейте с водата.
3. Бъркайте непрестанно докато се получи гладка смес. Оставете да къкри на слаб огън докато цветът ѝ стане кафеникав, но не силно кафяв, защото ще загорчи.
4. Докато сместа е още вряла, я разлейте в силиконови формички, в които предварително сте сложили клечка. Приберете в хладилника за поне 1 час.
5. Извадете внимателно от формичката и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ