Регистрация

Домашен кетчуп

Домашен кетчуп
Лесно   |   Порции 10-20   |   Видяна: 6112

Домашен кетчуп с ябълки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 кг зрели домати
  • 35 г ябълки, сладки
  • 3 глави лук, за предпочитане червен
  • 1 ч.ч. захар или естествен подсладител, например стевия
  • 2 ч.ч. ябълков сайдер оцет
  • 3 сладки зелени чушки
  • 5 репички
  • 2 малки корена червено цвекло
  • по 6 бр. зърна: черен пипер, бахар, карамфил

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наедро зеленчуците и ги сложете в неръждаем съд (но не използвайте алуминиев) на котлона и варете на слаб огън няколко часа, като разбърквате често

2. Оставете да се охлади и пюрирайте с помощта на блендер или кухненски робот.

3. Върнете на котлона и оставете да къкри на най-слабата степен до сгъстяване. Разбърквайте от време на време, за да не залепне.

4. Може да прецедите готовия кетчуп, но може и да го оставите просто така - като сос. Бутилирайте и стерилизирайте. Съхранявайте в хладилник.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта