Регистрация

Грис халва с плодове, масло и ядки



Грис халва с плодове, масло и ядки
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 3130

Здравословен грис с масло ги или гхи и индийски аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.11.2016

Грис халвата е десерт, познат на българския вкус от столетие, но същото ястие се приготвя и в Изтока, като местните залагат на традиционни букети от подправки и плодове, за да зарадват децата си с вкусна закуска или десерт. Тази рецепта е симбиоза между българкста традиция и индийските обачаи, като не изисква кухнята ви да е пълна с екзотични продукти. Единственият трудно намираем у нас ингредиент е маслото гхи, което можете да направите у дома си или пък ако не сте прекалено взискателни, да замените с обикновено масло. Останалото са зелени ябълки, тъмни стафиди, грис от твърда пшеница, кафява захар демерара или друг вид кафява захар, зелен кардамон и ядки кашу. А крайният резултат е пленяващ здравословен десерт, който кара мало и голямо да заобича странния му вкус.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта