Грис със замразени плодове
Каша от грис с боровинки и масло.
Необходими продукти:
- 500 мл мляко
- 100 г грис
- 100 г замразени горски плодове (боровинки или други по желание)
- 2-3 с.л. кафява захар или мед
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Изсипете млякото в касерола или малка тенджера и подгрейте.
2. Малко преди да кипне добавете захарта или меда и бъркайте докато се разтвори.
3. Щом заври добавете на части при непрестанно бъркане гриста.
4. Щом се абсорбира, изсипете в ястието и замразените плодове (не е нужно да ги размразявате).
5. Оставете да къкри на слаб огън 5-8 минути, като проверявате да не загори по дъното.
6. Минута преди да махнете от огъня добавете маслото и разбъркайте.
7. Разсипете по купички и сервирайте. По желание украсете с още горски плодове или добавете още мед, ако ви се струва малко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ