Голяма домашна пица с месо и кашкавал
Семпла, но много вкусна пица с домашно тесто, маслини, шунка, гъби, кашкавал и домати.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. мляко
- 30 грама прясна мая
- 50 грама масло
- 1/3 опаковка маргарин (или опитайте със 120 мл олио)
- 1 яйце
- 1 с.л. захар
- 1/3 с.л. сол
За топинга:
- домати
- 2 с.л. доматено пюре
- маслини
- шунка
- гъби
- кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Подгрейте млякото и разтворете в него маята с 1 с.л. захар. Изчакайте да шупне. Пресейте брашното, смесете го с шупналата мая, добавете солта, яйцето, маслото и маргарина и замесете меко тесто. Оставете да втасва 40 минути.
2. През това време си подгответе плънката като нарежете доматите на кръгчета, шунката на кубчета, гъбите - на полумесеци, а кашкавала - настържете.
3. Когато тестото е готово, премесете го, разстелете го на дъното на голяма тава. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Върху тестото размажете доматеното пюре, поръсете с малко кашкавал, сложете месото, гъбите, после доматите и накрая маслините. Печете до готовност (около 25-30 мин.).
4. При изваждане, докато пицата е още гореща, поръсете с кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ