Регистрация

Глинтвайн с портокали и канела

Глинтвайн с портокали и канела
Лесно   |   Порции 1.2 л.   |   Видяна: 1232

Греяно вино с портокал, канела и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бутилка 750 мл червено сухо вино
  • 500 мл портокалов сок или портокалов фреш
  • 2 пръчици канела
  • 125 г кафява захар
  • 1 портокал (БИО)

Начин на приготвяне:

1. С белачка за картофи обелете кората на портокала и я нарежете на много ситно или настържете на дребно ренде.

2. Почистете ципите на плода и месетата част нарежете на парченца.

3. Изсипете виното в тенджера, добавете портокаловия сок, кори и парченца. Пуснете пръчиците канела и поръсете захарта.

4. Дръжте напитката на слаб огън на котлона - така че почти да заври, но да не кипва. След 15-тина минути махнете и прецедете.

5. Сервирайте горещо с украса от резени цитрус и пръчици канела.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта