Глезория с манго и ягоди
Плодова салата с ягоди и манго.
Необходими продукти:
- 2 плода манго
- 200 г ягоди
- сокът на 1/2 лимон
- ванилова есенция
- 2-3 с.л. пудра захар
- 6 листа пресен босилек или мента
Начин на приготвяне:
1. Мангото обелете и нарежете на кубчета. Изсипете в купа.
2. Ягодите измийте, отцедете добре от водата, махнете зелената дръжчица и разрежете на половинки или четвъртинки, в зависимост от размера. Изсипете парченцата при мангото.
3. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте. Поръсете с прахче ванилия или покапете с ванилов екстракт и разбъркайте отново. Можете да добавите няколко капки ароматен алкохол. Поръсете захарта, разбъркайте финално и разпределете в индивидуални стъклени чаши или купички. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
4. Преди сервиране украсете с листенца мента или босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ