Варено яйце в чашка
Бърза и лесна закуска или междинно ядене, от което няма да качите и грам.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- сол на вкус
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сложете яйцето в съд със студена вода на не много силен котлон. Можете да направите и повече от едно яйце. Нека водата кипва заедно с яйцето - така няма да се спука от рязката промяна в температурата.
2. Изчакайте го да заври и засечете две минути от кипенето. След това махнете от огъня и поставете съда, заедно с яйцето и водата, в която се е варило под хладка течаща вода. Така няма да рискувате да се пукне черупката.
3. Щом се охлади яйцето, махнете 1/3 от черупката на острия му край и го сервирайте застанало в малка чашка. Яде се с чаена лъжичка, като се гребе директно от останалата черупка. Жълтъкът е леко рохък, а белтъкът - добре сварен. Не забравяйте да поднесете със сол. Толкова е вкусно, лесно, апетитно и здравословно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ