Варени кюфтета с бял сос и картофи
Кьонигсбергски кюфтета с кайма, аншоа, лимонова кора и гарнитура.
Бон Апети
Излъчен на 06.02.2017
Готвим едни различни кюфтета по традиционна немска рецепта. В каймата от телешко и свинско месо се замесват яйчени жълтъци, запържен в масло лук, подправки, лимонова кора и аншоа, която придава особен аромат на ястието. Месните хапки не се пържат или пекат, както сме свикнали, а се варят в ароматен телешки бульон. През това време сваряваме и картофи, които се сервират за гарнитура. След като са сготвени кюфтенцата, от бульона с масло и брашно правим бял сос. Накрая сервираме кюфтета с варени картофи и щедро поливаме с белия сос отгоре. Оказва се, че за българина тази рецепта е спомен от обществените заведения за хранене, но за немеца е традиционен начин за правене на вкусни кюфтета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ