Ванилови мъфини с лимонов крем
Мъфини с белтъчна глазура и крема сирене.
Необходими продукти:
За мъфините:
- 175 г обикновено брашно
- 8 г бакпулвер
- щипка сол
- 180 мл мляко
- 8 г ванилов екстракт
- 85 г масло
- 200 г пудра захар
- 3 големи белтъка
- буркан лимонов крем
За пълнежа:
- буркан лимонов крем (или друг крем по избор)
За седемминутната глазура:
- 150 г пудра захар
- 80 мл вода
- 3 големи белтъка
- 200 г сирене Филаделфия
- 8 г ванилов екстракт
- коксови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Сложете в 12 метални чашки за мъфини хартиени формички.
3. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа и оставете настрани
4. В отделна малка купа, разбъркайте заедно млякото и ванилията.
5. В голяма купа (с помощта на кухенски миксер) разбийте маслото и захарта докато сместа стане светла и гладка.
6. На ниска скорост на миксера, добавете на 3 пъти брашнената смес и на 2 пъти млякото, като редувате едното и другото и започнете и завършите с брашното. Разбивайте, докато брашното се смеси добре с другите съставки и получите гладко тесто. Добавете лимоновият крем и оставете настрани.
7. В друга голяма купа, разбийте белтъците от яйцето бързо и хубаво с равномерни движения, докато станат лъскави и гладки и приставките на миксера започнат да оставят линии в белтъците.
8. Разбъркайте около 1/3 от разбитите белтъци в тестото, и използвайте гумена шпатула за да изсипете вътре останалите белтъци, докато всичко се смеси.
9. Напълнете всяка формичка, като разпределяте сместа, така че да се побере в дванайсетте.
10. Печете около 18 минути, докато повърхността им стане твърда на пипане и клечка за зъби вкарана в центъра излезе чиста. Оставете да изстине.
На глазурата:
1. За да направите седемминутната глазура, сложете захарта, водата, белтъците и сиренето Филаделфия в огнеупорна купа и разбийте с ръчен електрически миксер (ако нямате – горките, ще направите мускули).
2.Сложете купата над (но така, че да не докосва дъното) тиган с леко къкреща вода. Разбивайте на висока температура, докато в глазурата се оформят меки връхчета , които стоят прави след като спрете да разбивате и вдигнете миксера; около 7 минути и оттам идва името. Отначало си мислех, че никога няма да се получи меко връхче, но с малко търпение се получава.
3.Отстранете купата с глазурата от водата, добавете ваниловия екстракт и продължете да разбивате за 2 минути, за да се втвърди още глазурата.
4. За да напълните мъфините, изрежете парченце с формата на конус (около 3 см на ширина и 3 на дълбочина) от средата на всеки мъфин и ги оставете настрани. Сложете лъжица лимонов крем във всяка дупчица и сложете обратно парченцата мъфини. Аз намазах и самите мъфини с лимонов крем...преди да сложа глазурата!
5. Веднага сложете глазурата.
6. Сложете чиния отдолу, преди да започнете да слагате глазурата.
, за да не падат кокосовите стърготини. Като държите мъфина на дланта си, намажете с дебел слой глазура отгоре и от всички страни на мъфина.
7. Мъфините могат да се съхраняват в хладилник до 2 дни. Но не мисля, че ще оцелеят чак толкова дълго време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ