Бързо пиле по френски
Пилешки гърди с пармезан.
Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- ½ ч. брашно
- 3 яйца
- ½ кг пилешки гърди, нарязани на тънки филии, така че да се получат 4 тънки котлета
- фикс за печено пиле
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. настърган пармезан (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа, докато се направи пяна. Използвайте тел за разбиване на яйца.
2. (По желание) Добавете пармезана към яйцата и ги разбъркайте.
3. Изсипете брашното в чиния. Смесете го със солта и черния пипер.
4. Подправете котлетите със сол и черен пипер.
5. Нагорещете зехтин в тиган за 1-2 мин.
6. Леко оваляйте пилешките котлети в брашното. След това ги оваляйте в яйчената смес. Сложете ги в тигана.
7. Не слагайте прекалено много котлети в тигана. Добре е да слагате по около 2 котлета наведнъж.
8. Пържете котлетите по 3 мин. от всяка страна, докато покафенеят по краищата.
9. Отстранете готовите котлети и ги подредете в чиния върху хартия, за да попие тя излишната мазнина.
10. Изпържете и останалите котлети.
11. Сложете фикса за печено пиле в тигана и бързо излейте към него пилешкия бульон.
12. Когато сместа започне да бълбука, намалете огъня и оставете да къкри. Сложете и пилешките котлети вътре.
13. Оставете пилето и соса да се варят 3-5 мин. През това време можете да сварите зеленчуци и ориз.
14. Сервирайте пилешките котлети полети с малко сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ