Регистрация

Бързи сандвичи за Хелоуин

Бързи сандвичи за Хелоуин
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5235

Декорация на сандвичи за Вси Светии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако очаквате гости за Хелоуин, пък особено ако ще събирате деца у дома си, няма как да не наблегнете на декорацията. Но изведнъж в натоварения делник се събира прекалено много работа – костюми, декори, сладкиши, основно, напитки. Ето как да излезете от положение, ако сте разбрали, че ще имате гости за Хелоуин и сте абсолютно неподготвени за ситуацията. Аз импровизирах, а веднага след това публикувам резултатите. Ето какво направих с подръчни материали от хладилника (не ям месо, затова нямам колбаси, но от кръглите саламчета ще станат страхотни личица).

Необходими продукти:

  • 1 фабрично нарязан хляб
  • голям буркан финосмляна лютеница
  • варени яйца или кръгчета пушено сирене или колбас на кръгчета
  • 1-2 опаковки топено сирене за мазане
  • черни маслини без костилки (това е много важно)
  • краставица, домат, айсберг или листа салата

Начин на приготвяне:

Ще пропусна да обяснявам как се мажат филии – това всеки го знае. Няма да описвам и как се режат продукти. Вместо това ще разкажа всяка от идеите си, а вие преценете коя ще ви свърши работа.

1. Кървави лица, скрити под листа. Това направих с долния пласт сандвичи, защото ги редя един върху друг. Тъй или иначе украсата отдолу би се развалила, затова реших да използвам тази идея като ефект. Пък и с мисълта да не се цапат горния ред сандвичи от долния. Взимам филия, първо я мажа с топено сирене. После разрязвам филията на две части – по-лесно е първо да се намаже, после да се раздели напречно на две по-малки. С нож за мазане бъркам в лютеницата и от връхчето правя две „кървави“ очи. Когато го поставя напречно – става уста. А отгоре лепя лист айсберг. Това наричам сандвич изненада – когато повдигнете листото салата, отдолу ви гледа разкървено лице. Колкото повече го натиснат сандвичите върху него, толкова повече кръвта се разтича. Но основната форма се запазва.

2. Паяци от маслини – оказва се по-бързо, отколкото изглежда. Взимате една маслина без костилка и я режете през средата надлъжно. Едната част е тялото на паяка, от дупенцето на другата правите глава, а останалото нарязвате напречно и се получават крачета. Сега вече можете да сложите паяка си върху намазана филия с лютеница или топено сирене, върху която сте сложили кръгче яйце, домат, салам или краставица, което имитира паяжина. Можете да сложите паяците директно върху намазаните филии. Ако е лютеница – изглежда все едно пъплят в локва кръв.

как се правят паяци от маслини

паячета от маслини

3. Призраци с кървави очи. Мажете филията с топено сирене, за да стане призрачна. Раделяте напречно ако има нужда и след това гребвате с малка лъжичка лютеница. Слагате две петна за очи. Разрязвате през средата напречно една маслина без костилка и забождате за зеница. От дупката на маслината ще изплува лютеница сякаш окото кърви. После натапяте острието на ножа за мазане в лютеницата и го отпечатвате за уста върху филията. Отпечатвайки го още пъти напречно, се получават имитации на разрези върху устата. Доста демонично.

сандвич за хелоуин с кървящи очи

Импровизирайте още с домати за кръв, можете да намажете горчица, за да имитира филия-тиква и след това да изрежете очи и уста от маслините. Можете да поставяте плочки сирена за основа на демони. Развихрете фантазията. Аз имах само половин час време за готвене и разполагах с почти празен хладилник, в който има предимно растителни продукти. Ако се развихрите – ще създадете шедьоври. А ако ги споделите на НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА, ще сме ви много благодарни.

интересни сандвичи за хелоуин

Екипът на kulinarno.bg ви пожелава демоничен и вкусен празник!

PS от редактора: Зная, че паяците имат 8 крака, а не 6, но... се редят по-трудно:)

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. кайм
  2. 888
  3. 928
  4. Пак
  5. овес
  6. лин
  7. суши
  8. 30
  9. кафе
  10. нана

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта