Бургери с телешко-свинско месо
Питателна храна със зеленчуци и кайма.
Необходими продукти:
- 350 г мляно свинско
- 200 г мляно телешко
- 1 яйце
- 1 ч.л. подправка за кайма
- 1 ч.л. чили на прах
- 3 ч.л. морска сол
- 1 ч.л. обща подправка
- 3 ч.л. уорстърширски сос
- 5-6 скилидки чесън, счукани
- 1 средна глава лук
- маруля
- домати
- кисели краставички
- майонеза
- кетчуп
- 5 хлебчета със сусам
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа, смесете телешкото и свинското заедно. Добавете всички подправки, яйцето, чесъна и лука. Месете, докато всичко стане хомогенно. Оставете да престои за час, колкото по-дълго толкова по-добре, за да се смесят ароматите на подправките.
2. Дръжте наблизо купа с олио, за да топвате пръсти в нея. Топнете пръсти в олиото, вземете шепа мляно месо и направете голямо кюфте. Сплескайте го и направете дупка по средата с пръста си. Това ще попречи на бургера да се свие.
3. Загрейте барбекюто. Сложете бургерите на грила за 20 секунди на висока температура и после я намалете. Сложете капака на барбекюто и оставете да се пекат за 3-5 минути. Обръщайте бургерите и ги дръжте под око.
Гарнитура: маруля, лук, домати, кисели краставички, майонеза, кетчуп и тънък кашкавал
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ