Регистрация

Бистра пилешка супа с картофи, моркови и фиде

Бистра пилешка супа с картофи, моркови и фиде
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2029

Супа от пилешки бутчета с фиде и зеленчуци. Пилешка супа без застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 цели пилешки бутчета - горна и долна час
  • вода
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 10 г масло
  • 300 г картофи
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 3 с.л. фиде
  • копър

Начин н априготвяне:

1. Бутчетата почистете, измийте и сложете цели в тенджера. Залейте с вода колкото да ги покрива, кипнете и варете 2 минути. След това отцедете водата. Така от тях ще изпаднат антибиотиците от отглеждането и част от вредните мазнини.

2. Върнете отново бутчетата в тенджерата, залейте с 2,5 л вода, кипнете, отпенете и оставете да се вари 30 минути на слаб към умерен огън под капак като сложите 1 обелен цял морков и 1 обелена цяла глава лук.

3. Другия морков обелете и нарежете на кубчета. Сгорещете маслото в тиган на умерен огън и изсипете вътре моркова. Гответе 4-5 минути и махнете от огъня. Оставете настрана да чака реда си.

4. Картофите измийте, обелете и нарежете на кубчета.

5. Извадете от бульона бутчетата, моркова и главата лук. Морковът и лукът вече не ви трябват. На тяхно място изсипете сотираните моркови и картофите. Оставете да се варят 15 минути.

6. Щом пилешкото се охлади, почистете от костите, накъсайте месото на хапки и изчакайте да се сготвят морковите с картофите.

7. Добавете пилешкото, фидето и солта и варете още 5-6 минути. Готовите картофи показват, че цялата супа се е сготвила.

8. Поднесете топла с поръска от свежи листа копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта