Бисквити с мед и канела
Медени сладки с ванилия.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. неизбелено, непресято брашно
- 2 ч.л. канела
- 1 ч.л. сушена кора от индийско орехче
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. масло (не маргарин)
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 ч.л. смлян карамфил
- 1 ½ ч.ч. мед
- 2 големи яйца
- 1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, содата за хляб и подправките в голяма купа.
2. Разтопете заедно меда и маслото на ниска температура. Оставете да се охлади, добавете вътре яйцата и разбийте. (Ако медът е прекалено горещ, яйцата ще се пресекат).
3. Добавете брашното с подправките към сместа с меда и приберете в хладилника да се охлади.
4. Оформете тестото в бисквити с диаметър 1-2 см.
5. Поставете бисквитите върху тава за сладки, застлана с намазана с олио хартия за печене. Печете при 180°C за 15 мин.
На глазурата:
1. Смесете пудрата захар, ванилията и водата.
2. Потопете бисквитите в глазурата и подсушете върху готварска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ