Бисквитена торта със сметана и плодове
Бърза и лесна домашна сметанова торта с бисквитен блат.
Готвим по рецепта на v-boх7 канала foodfactory, който дава идеялна идея за домашен сметанов сладкиш с плодове. По стара традиция бисквитените торти са доста по-лесни и бързи за приготвяне, а битата сладкарска сметана е перфектен крем, ако искате да направите експресен и непретенциозен десерт. Затова в тази рецепта впрягаме и двете. Общото време с все печенето позволява да сервирате сладкиша половин час след началото на приготвянето му, което е страхотна идея за реакция, ако ви дойдат неочаквани гости.
Първо пасирате в чопър обикновени бисквити с масло. Следва да заравните маслените трохи на дъното на застлана с пергамент кръгла тавичка с регулиращо се дъно. Пече се за 15 минути, а през това време можете да приготвите крема, като просто разбиете с миксер сладкарска сметана. За украса използвайте каквито плодове имате под ръка или пък поръсете с ядки, шоколадови капки или каквото още се намира в запас. Имате огромно поле за импровизация. Само изчакайте блата да се охлади, преди да го намажете със сметана, защото в противен случай може сметаната да спихне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ