Бананов пай със сметанов крем
Вкусно десертче с натрошени гевреци.
Необходими продукти:
За тестото:
- ¾ ч.ч. брашно
- ¾ ч.ч. натрошени гевреци
- 5 с.л. масло, на стайна температура
- 3 с.л. вода
За пълнежа:
- 220 г крема сирене, на стайна температура
- 1 ч.ч. бита сметана, плюс 2 чаши за намазване
- 4 големи банана, нарязани непосредствено преди приготвянето на пълнежа
- 60 г ванилов пудинг (от полуготовите кремове пудинг в пакетчета)
- 4 ч.ч. мляко (или колкото е необходимо според указанията за направата на ваниловия пудинг)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 С.
2. Извадете от хладилника маслото и сиренето крема, за да поомекнат.
3. В голяма купа смесете всички съставки за тестото и ги размесете с ръце, след което ги прехвърлете в кръгла форма за пай и притиснете, за да полепнат плътно по дъното.
4. Запечете за 15-20 минути докато се втвърди (внимавайте, защото цветът му не се променя). Оставете настрани, за да поизстине.
5. Ако използвате готова бита сметана, извадете я от хладилника, за да поомекне.
6. Пригответе ваниловия пудинг според указанията (в моя случай бяха нужни 4 ч. ч. мляко и 5 минути в хладилника).
7. Нарежете бананите.
8. Извадете пудинга от хладилника и прибавете към него сиренето крема, 1 ч. ч. от битата сметана и бананите. Смесете всичко добре и когато кората за пая е вече поизстинала, напълнете я с банановата смес и я покрийте с 2 чаши от битата сметана.
9. Върнете пая в хладилника за поне 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ