Регистрация

Бананов пай със сметанов крем

Бананов пай със сметанов крем
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 3952

Вкусно десертче с натрошени гевреци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • ¾ ч.ч. брашно
  • ¾ ч.ч. натрошени гевреци
  • 5 с.л. масло, на стайна температура
  • 3 с.л. вода

За пълнежа:

  • 220 г крема сирене, на стайна температура
  • 1 ч.ч. бита сметана, плюс 2 чаши за намазване
  • 4 големи банана, нарязани непосредствено преди приготвянето на пълнежа
  • 60 г ванилов пудинг (от полуготовите кремове пудинг в пакетчета)
  • 4 ч.ч. мляко (или колкото е необходимо според указанията за направата на ваниловия пудинг)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 С.

2. Извадете от хладилника маслото и сиренето крема, за да поомекнат.

3. В голяма купа смесете всички съставки за тестото и ги размесете с ръце, след което ги прехвърлете в кръгла форма за пай и притиснете, за да полепнат плътно по дъното.

4. Запечете за 15-20 минути докато се втвърди (внимавайте, защото цветът му не се променя). Оставете настрани, за да поизстине.

5. Ако използвате готова бита сметана, извадете я от хладилника, за да поомекне.

6. Пригответе ваниловия пудинг според указанията (в моя случай бяха нужни 4 ч. ч. мляко и 5 минути в хладилника).

7. Нарежете бананите.

8. Извадете пудинга от хладилника и прибавете към него сиренето крема, 1 ч. ч. от битата сметана и бананите. Смесете всичко добре и когато кората за пая е вече поизстинала, напълнете я с банановата смес и я покрийте с 2 чаши от битата сметана.

9. Върнете пая в хладилника за поне 1 час.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта