Аспержи с масло и поширано яйце
Милански ордьовър с аспержи, пармезан и рохки яйца.
Бон Апети
Излъчен на 20.05.2016
Преди да започнем да готвим тези аспержи по милански, Лора и Стоян припомнят няколко правила за поширане на яйца. За да не се разпадне яйцето, то се поставя внимателно във водата, в която предварително е сипан оцет или друг вид готварска киселина. Освен това е доказано, че апетитната си цялост запазват яйца, снесени преди не повече от седем дни. На финала припомняме, че яйца се пошират във вода, която не ври, но е близо до точката на кипене.
А сега вече можем да се върнем и на аспержите - те се варят съвсем за кратко в подсолена вода така, че вътрешността им да остане хрупкава. След това се запържват в масло и накрая се сервират топли, поръсени с настърган пармезан, който можете да замените и с кашкавал. Отгоре се слага пошираното яйце и се полива със сос от запържено масълце. Ето какво да сготвите за официални гости.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ