Регистрация

Аспержи с масло и поширано яйце



Аспержи с масло и поширано яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5212

Милански ордьовър с аспержи, пармезан и рохки яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.05.2016

Преди да започнем да готвим тези аспержи по милански, Лора и Стоян припомнят няколко правила за поширане на яйца. За да не се разпадне яйцето, то се поставя внимателно във водата, в която предварително е сипан оцет или друг вид готварска киселина. Освен това е доказано, че апетитната си цялост запазват яйца, снесени преди не повече от седем дни. На финала припомняме, че яйца се пошират във вода, която не ври, но е близо до точката на кипене.

А сега вече можем да се върнем и на аспержите - те се варят съвсем за кратко в подсолена вода така, че вътрешността им да остане хрупкава. След това се запържват в масло и накрая се сервират топли, поръсени с настърган пармезан, който можете да замените и с кашкавал. Отгоре се слага пошираното яйце и се полива със сос от запържено масълце. Ето какво да сготвите за официални гости.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта