Азиатско ястие със спелта и тофу
Варена спелта с пресен лук и пържено тофу.
Бон Апети
Излъчен на 22.05.2018
Веганско китайско ястие готвят Лора и Стоян, като използват модерен полезен продукт за основа - зърна спелта. Те се поднасят в компанията на запръжка от пресен чесън и тофу и с добавка от азиатски подправки и зелен лук. Ястието е полезно, без животински продукти и лесно за готвене.
Спелтата се накисва във вода за 1 час, а след това се вари до готовност. Пресният чесън и зелена люта чушка се наситняват и се запържват в олио. Към тях се добавя нарязаното на кубчета тофу и отцедената от водата сварена спелта. Готви се няколко минути и се подправя със соев сос и сусамово олио. Сервира се с нарязан косо пресен лук и поръска от бял сусам. Лесно и вкусно - както за предястие, така и за постно основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ