Регистрация

Български тутманик с кисело мляко и сирене

Български тутманик с кисело мляко и сирене
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 9085

Пухкав тутманик по родна домашна рецепта с меко тесто и вкусно сиренце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 16 с.л. брашно
  • 7 с.л. зехтин (или олио)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • Щипка сол
  • 100 г натрошено сирене (или извара или смес от двете)
  • Червен пипер (по желание)
  • Чубрица (по желание)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с щипка сол и добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Разбъркваме до смесване и изсипваме мазнината. Накрая добавяме брашното, докато сместа го поеме. След това слагаме сиренето, червен пипер и чубрица по желание и разбъркваме добре. Изсипваме в намаслена тавичка и печем около 20 мин. нарязваме на квадрати и поднасяме топло или студено.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
9
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous24-09-2014
супер лесна и много бързо свърши

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта