Домашни гевреци с мед и сусам
Домашни варени цевреци със сусам и карамелена коричка.
Рецепта за домашен геврек, сварен в карамелена вода и запечен с поръска от сусам показва Иван Звездев. Идеята за вкусна тестена семейна закуска с български акцент в почивния ден, е хитър начин да поглезите с домашна храна себе си и любимите хора. Пък и да се научите да правите апетитно печиво.
Първо се замесва тестото като маята, захарта и солта се разтварят във вода. Добавя се брашното и се меси докато спре да се лепи по ръцете. После се оставя да втаса. Водата за варенето се приготвя като в тенджера се карамелизира захар, налива се топла вода и се добавя мед. От тестото се оформят гевреци с желаната големина и се варят в едва къкрещата течност. След изваждане се овалват в сусамови или други семена по желание и се редят в тава. Пекат се за 25-30 минути на 200 градуса.
Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ