Пилешки дробчета по ловджийски
Пилешки дробчета с лук, суджук и бекон - една добра манджа за авери.
Необходими продукти:
- 400 грама пилешки дробчета
- 2-3 глави кромид лук
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 5-6 гъби печурки
- 1 чаша червено вино
- 50 грама бекон
- 50 грама луканка или суджук
- 1-2 лъжици доматено пюре
- чубрица
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се сипва малко олио и се слага бекона, нарязан на малки парчета. Добавя се и нарязанитя на филии лук . Задушаваме до леко златист цвят и наливаме виното.
След като изври част от течността, пускаме изимитите и нарязани дробчета да се готвят с останалите продукти в тигана. След около 5 минути прибавяме и нарязаните на жулиени червени и зелени чушки, гъбите, доматеното пюре и подправките. Ястието ври на тих огън без да се бърка 15-20 минути и малко преди да стане готово, се добавя и луканката. Готово е, когато остане само на мазнина.
Сервираме пилешките дробчета с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ