Регистрация

Яхния с боб и свинско в доматен сос

Яхния с боб и свинско в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1244

Свинско с боб в доматен сос с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г бял боб
  • 2 л вода + 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. олио
  • 500-600 г свински варт
  • 200 г лук
  • 200 г моркови
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • лют пипер на вкус
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 400 мл консерва домати в доматен сос + 1 л вода
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Бобът измийте и изсипете в тенджера. Залейте с 2 л. вода, добавете 1 ч.л. сол и кипнете на умерен огън. Махнете от котлона и оставете да кисне 2 часа без да сваляте капака на тенджерата.

2. Лука и морковите нарежете на малки кубчета. Свинското месо нарежете на по-големи хапки и овкусете със сол и пипер.

3. Сгорещете олиото в тенджера и изсипете мръвките. Гответе на силен огън 5 минути. След това намалете котлона на умерен.

4. Добавете лука, гответе и бъркайте 5 минути, добавете морковите и гответе още 3-4 минути.

5. Прибавете намачкания чесън, 1 ч.л. сол, сладкия и черния пипер, лют пипер по желание, горчицата и доматения концентрат. Мешайте няколко минути.

6. Залейте с консервата домати и оставете да кипне.

7. Отцедете боба от водата, измийте и прибавете в ястието. Щом всичко заври, залейте с 1 литър вряла вода.

8. Сложете капак и оставете на умерен огън да къкри 1 час.

9. Сервирайте с поръска от пресни листа наситнен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта