Яйчено мезе с каперси, краставички и горчица
Яйчена салата или варени яйца в горчичен сос с кисели краставички, каперси и магданоз.
Необходими продукти:
- 5 яйца + вода за варенето им
- връзка свеж магданоз - само листата
- 5 кисели краставички
- 3 с.л. каперси
- 2 с.л. дижонска или медена горчица
- 2 с.л. бял или ябълков оцет
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- сол на вкус (краставичките и каперсите са солени, така че може и да не е необходима тази добавка)
- черен пипер на вкус/по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата във водата докато станат напълно твърди - 8 минути след кипването на водата.
2. През това време можете да си нарежете киселите краставички на надлъжни четвъртини и после на напречни кубчета. Изсипете ги в купа.
3. Добавете отцедените от маринатата каперси. Наситнете магданоза и също го прибавете.
4. Сварените яйца полейте със студена вода и оставете да се охладят, за да не парят на пръстите ви.
5. В по-малка купа направете дресинга като разбъркате с тел или вилица горчицата с оцета, зехтина, сол и пипер на вкус.
6. Обелете яйцата и ги нарежете на кубчета. Добавете при останалите продукти и залейте с дресинга. Разбъркайте хубаво и поднесете или приберете в хладилник.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ