Яйца по сръбски
Лесно | Порции 6
| Видяна: 2145
Пълнени яйца със сирене.
Необходими продукти:
- 6 яйца, твърдо сварени
- 450 г бяло саламурено сирене
- 450 г сирене Монтерей Джак, (или друго сирене по ваш избор) настъргано
- 1 ч.ч. микс за хляб
- 1 ч.ч. мляко
- 1 бучка масло, разтопено
Начин на приготвяне:
1. Разполовете сварените яйца по дължина и заделете белтъците.
2. Сложете жълтъците в купа и прибавете двата вида сирене и микса за хляб. Разбъркайте много добре.
3. Прибавете мляко и ½ разтопено масло към сместа.
4. С останалото масло намажете съд за печене с размери 30 x 33 см и изпечете сместа на 180°С за 40 мин.
5. Оформете топченца и напълнете заделените белтъци с готовата смес.
6. Поднесете със салца.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ