Яйца по селски със зеленчуци
Мексикански пържени яйца с домати и чушки.
Бон Апети
Излъчен на 18.05.2016
Крайният продукт от готвенето представлява своеобразен миш-маш с цели яйца, а всъшност тази рецепта представя един от начините за готвене на яйца по мексикански. И докато в страната на сомбрерото могат да хапнат тази манджичка за закуска, то българският вкус би я предпочел по-скоро за обяд или вечеря. Накратко - в сос от пюрирани домати от консерва или буркан за готвене се запържват наситнени чушки (зелени, червени и люти) и лук. След това се добавя малко масълце и се чукват две яйчица, но без да се разбъркват. На финала още рохките яйца се поднасят върху затоплена тортиля, но вместо нея можете да използвате арабско хлебче, друг вид плоска питка и дори препечена филия от любимия си хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ