Регистрация

Ягодова десертна супа

Ягодова десертна супа
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3049

Сладка ягодова супа Атоле де фреса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. ягоди
  • 1 ¼ ч.ч. бяла кристална захар
  • 180 г царевично брашно
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 пръчица канела
  • 4-5 листа мента, изсушени и нарязани на дребно

Начин на приготвяне:

1. Почистете ягодите от дръжките и ги измийте.

2. Нарежете ги на тънки филийки, сложете си в купа и ги смесете с ½ ч. захар. Разбърквайте от време на време.

3. Разбийте ягодите на пюре в блендер и ги оставете настрана.

4. Разбъркайте царевичното брашно във водата, докато се разтвори. Изцедете през цедка.

5. Излейте в двулитрова тенджера сместа от царевично брашно, прясното мляко и канелата. Варете на по-висока от средната степен и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица.

6. Когато супата се сгъсти след около 3-4 мин., намалете огъня на ниска степен и добавете ¾ чаша захар и ягодовото пюре. Варете още 5 мин., като разбърквате непрекъснато.

7. Добавете още мляко, ако е необходимо. Супата трябва да е с леко гъста консистенция, но да е течна.

8. Прецедете я в купа за сервиране.

При сервирането:

1. Сипете супата в купички. Сервирайте като десертна супа, гарнирана със стрита мента и половин ягода.

 

Източник:opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта