Регистрация

Ябълков ронлив сладкиш с масло

Ябълков ронлив сладкиш с масло
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4860

Десерт с маслено тесто и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г неосолено масло
  • 100 г маргарин
  • 200 г пудра захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 250 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 канела на прах
  • 2 ябълки (обелени, без семената и нярязани)
  • 50 г стафиди (по желание)

*Можете да сложите също орехи, лешници или натрошени бадеми.

За ронливия сладкиш:

  • 150 г обикновено брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. канела на прах
  • 40 г пудра захар
  • 75 г неосолено масло

Начин на приготвяне:

1. Първо намаслете квадратна тавичка (около 20 см) и загрейте предварително фурната на 175°C.

2. След това разбийте маслото, маргарина, захарта и солта на пухкава смес.

3. Прибавете яйцата, едно по едно и разбивайте хубаво след всяко.

4. После сложете пресятото брашно, бакпулвера и канелата.

5. Прибавете ябълките и стафидите.

6. Разпределете течното тесто в приготвения съд.

7. За ронливото тесто обединете брашното, солта, канелата и захарта. После втрийте с върха на пръстите маслото, докато заприлича на галета.

8. Поръсете с това течното тесто.

9. Печете във фурна за около 50 мин. или до готовност.

*Ябълките могат да направят сладкиша леко влажен. Затова може да ви се стори, че не е хубаво изпечен. Въпреки това, максимум 60 мин. трябва да са достатъчни - зависи и от дълбочината на съда.

**Може да замените ябълките с боровинки или малини.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта