Регистрация

Ябълков кекс с кисело мляко

Ябълков кекс с кисело мляко
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 9459

Домашен кекс с ябълки, мляко, масло, ванилия и канела. Чудесен начин да оползотворите ябълките, които са ви останали, но са започнали да образуват тъмни петна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 ябълки - почистени, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 3 яйца
  • ½ кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 4-5 с.л. зехтин
  • ½ ч.ч. масло, разтопено
  • 4-5 с.л. захар
  • 1-2 ч.ч. брашно
  • 1-2 ч.л. канела
  • 1-2 ч.л. индийско орехче
  • 1-2 капки екстракт ванилия

Начин на приготвяне:

Разтваряме содата в киселото мляко. Разбиваме яйцата със захарта докато се разтвори. Добавяме зехтина, разтопеното масло, киселото мляко, канелата, индийско орехче и екстракта и разбъркваме хубаво. Малко по малко добавяме пресятото брашно, като разбъркваме много добре след всяко добавяне – трябва да се получи течно тесто, което да е два пъти по-гъсто от тесто за палачинки. Накрая слагаме ябълките и изсипваме сместа в добре намазана и набрашнена форма за кекс. Печем в предварително загрята на 220ºС фурна за 20-30 мин. или до готовност. Оставяме да се охлади и изваждаме от формата за печене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта