Регистрация

Щрудел с ябълки и бадеми

Щрудел с ябълки и бадеми
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 9769

Ябълков щрудел за Бъдни вечер с ядки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 грама готови точени кори
  • 2 с.л. галета
  • 50 грама масло
  • 60 грама пудра захар
  • 600 грама ябълки
  • 100 грама стафиди
  • 100 грама смлени или натрошени бадеми
  • 2 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. бренди
  • 20 грама масло
  • 1 ч.л. канела на прах

Начин на приготвяне:

1. Измийте ябълките, нарежете ги на четвъртинки, махнете сърцевината и нарежете на тънки филийки.

2. Попарете стафидите с вряла вода и ги оставете да се отпуснат.

3. В тиган разтопете 30 грама масло и сложете ябълките на слаб огън в него. Добавете брендито и кафявата захар и оставете под капак докато течността се редуцира.

4. Изключете огъня и добавете в тигана канелата, бадемите и отцедените от водата стафиди.

5. Взимайте по една или две (ако са много тънки корите) кори от опаковката, разпределяйте в тях част от плънката и завивайте на руло. Подреждайте плътно в намазнена тавичка.

6. Най-отгоре намажете с 50 грама разтопено масло и поръсете с галета или хлебни трохи.

7. Печете на 200 градуса до готовност (около 40 минути).

8. Когато се охлади, поръсете с пудра захар.

* Ако искате десертът да е съвсем вегетариански и подходящ за Бъдни вечер, заменете маслото с растителна мазнина.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта