Регистрация

Шоколадов сладкиш с кафе без печене

Шоколадов сладкиш с кафе без печене
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1145

Шоколадов пай от орехи с крем от яйца и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. смлени на едро в чопър орехови ядки
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 60 г тъмен шоколад
  • 2 с.л. ликьор (с вкус на кафе)
  • щипка сол
  • 220 + 60 г масло (общо 280 г)
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. инстантно кафе
  • 1 ч.л. ликьор
  • 90 г тъмен шоколад
  • 1 ч.л. ванилия
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Смлените орехи смесете с кафявата захар във фомичка за торти с махащо се дъно. Добавете 60 г шоколад, настърган или нарязан на ситно. Залейте с 2 с.л. от ликьора и 60 г разтопено масло, поръсете щипка сол и от тази смес оформете дъното на блата на сладкиша директно във формата. Приберете в хладилник.

2. Пригответе миксера на средна скорост за дълга работа. В купа сложете маслото, размекнато на стайна температура и засипете със захарта. Разбърквайте 5 минути докато се получи гладък крем.

3. През това време сложете останалия шоколад да се разтопи на водна баня. После го дръпнете от топлината и оставете леко да се охлади.

4. Добавете ликьора, ванилията и инстантното кафе към масления крем и бъркайте една минута.

5. Налейте шоколада и разбъвайте още 2 минути.

6. Вкарайте едно яйце и разбивайте 5 минути, после второ и още пет минути и така докато в сместа влязат и четирите яйца, а тя заприлича на неустоим шоколадов крем.

7. Излейте крема върху основата и приберете в хладилника за поне час да се стегне. Ето разкошен пай без брашно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта