Регистрация

Шоколадов лава кейк в микровълнова фурна

Шоколадов лава кейк в микровълнова фурна
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2752

Шоколадово суфле на микровълнова - бърз шоколадов сладкиш в микровълнова фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. какао на прах
  • 1/3 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 и 1/2 с.л. пудра захар
  • 50 мл мляко
  • 1 с.л. олио
  • 50 г шоколад
  • топка сладолед и листенца мента за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете сухите съставки и разбъркайте. Залейте с мокрите и бъркайте докато се получи хомогенна смес с гъстотата на кексово тесто (малко по-плътна от тесто за палачинки). Ако е прекалено гъсто - добавете още мляко, ако стане рядко - вкарайте брашно и какао.

2. Намажете с мазнина чаша за чай, подходяща за микровълнова фурна. Изсипете половината от тестото в нея.

3. Шоколада нарежете с нож на парченца. Можете да използвате и шоколадови капки. Изсипете 2/3 от тях (на око) върху тестото в чашата и залейте с останалото тесто. Отгоре поръсете останалия шоколад.

4. Печете за 1:30 минути на силна степен. Изчакайте да се охлади 3 минути след изваждане.

5. Гарнирайте със сладолед и листенце мента по желание и хапвайте. Трудно ще се извади от чашата, за да се насладите и на вида на сладкиша, но можете да опитате да отделите с нож от стените на съда и да прехвърлите в чиния.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта