Регистрация

Швейцарски сандвичи с яйце и кашкавал



Швейцарски сандвичи с яйце и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-5   |   Видяна: 1810

Принцеси с яйце и кашкавал по швейцарски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Препечени филии с яйце и кашкавал или иначе казано - рецепта за яйца по швейцарски показва Иван Звездев в своя канал Кухнята на Звездев. Това е идеалното основно - за закуска, обяд или вечеря, което можете да сготвите лесно и бързо и да се насладите на страхотен топъл сандвич.

Първо тавата се маже богато с масло и отгоре се нареждат филии бял хляб. Върху тях се слага рендосано жълто сирене - можете да заложите на швейцарски вариант като грюйер или да решите проблема лесно, като използвате обикновен кашкавал, гауда или чедър, които се намират по-лесно в хранителната верига. Следва да оформите кладенче и да чукнете по едно яйце върху всяка филия. Отгоре се покапва с разтопено масло, поръсва се с подправки и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-12 минути или до желаната готовност на яйцето. Добре е белтъкът да е изпечен, а жълтъкът да остане рохък. После просто вадите от фурната и хапвате топла и вкусна храна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта