Швейцарска брашнена супа с вино
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1464
Винена супа със запечено брашно и телешки бульон.
Бон Апети
Излъчен на 18.01.2017
Готвим странна супа по Базелска рецепта. Брашното се запича на сух тиган, а лука се запържва в масло. След това се долива телешки бульон и червено вино, както и се добавя разтвореното в бульон печено брашно. То придава ексцентричен апетитен аромат на чорбата и я сгъстява. Сетивата се награждават още с добавка от карамфил, дафинов лист, майоран и индийско орехче. Тъмната супа се поднася със запечен хляб с кашкавал или пък крутони по желание.
Най-важните съставки
брашно, вино, вино за готвене, дафинов лист, индийско орехче, карамфил, лук, майорана, масло, сол, сол и пипер, телешки бульон, хляб, червено вино, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ