Регистрация

Шарена домашна пикантна пица

Шарена домашна пикантна пица
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2941

Пица за двама с пушено сирене, бекон, зеленчуци и люти чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 400 грама готово тесто или
  • 1 ч.ч. брашно + 2-3 с.л. за набрашняване и домесване
  • 2 с.л. олио
  • ½ пакет суха мая
  • 1 яйце
  • 100 мл прясно мляко (може и вода)
  • 2 щипки сол
  • ½ ч.л. захар

За плънката на пицата:

  • 2 с.л. доматено пюре
  • чубрица (може и шарена сол)
  • сух босилек (ако имате)
  • 250 грама бекон (или друг колбас по желание)
  • 300 грама печурки
  • 4-6 кисели краставички
  • ½ глава лук
  • 1 сладка чушка (за по-шарена пица можете да сложите малко зелена и малко червена чушка)
  • 3-6 люти чушлета
  • 2 домата
  • ½ палка пушено сирене
  • 2 яйца
  • 200 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Ако ще си правите домашно тесто, разбийте захарта и 2 щипки брашно в млякото или водата, които сте подгрели до температура малко над стайната. Добавете маята и изчакайте да шупне за 10-тина мунути. Сипете брашното в тава, добавете шупналата мая и олиото, замесете леко и след това осолете. Счупете яйцето и месете до получаването на еластично нелепнещо тесто. Оставете го на топло да удвои обема си (ще му трябват около 40 минути).

2. Тук вече могат да се включат и тези, които ще работят с готово тесто. Набрашнете плот и премесете тестото. Разточете го на тънък пласт с формата на тавичката си. Нека бъде малко по-голямо от нея, защото след полагане вътре леко ще се събере.

3. Намазнете тавичка и сложете тестото вътре. Намажете го с доматеното пюре и поръсете с чубрица и босилек (добавете и други подправки, ако желаете.

4. Нарежете на кубчета чушките, бекона, гъбите, киселите краставички и лука. Посипете безразборно върху пицата, като се стараете да има плънка равномерно по повърхността й.

5. Наситнете лютите чушлета и поръсете отгоре.

6. Обелете доматите, защото печената му люспа се хапва неприятно. Нарежете и него на кубчета и завийте плънката с доматено покривало.

7. Печете в средата на фурна на 220 градуса за 20 минути. Докато пицата се пече нарежете пушеното сирене на полумесеци.

8. Издърпайте пицата от фурната и сложете сиренето. Отгоре чукнете двете яйца и върнете да се допече.

9. Сега използвайте времето, за да нарежете на много ситни кубчета (или да рендосате) кашкавала.

10. Когато извадите пицата, поръсете с кашкавал и още чубрица и босилек. Поднесете топла с любимия сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта