Регистрация

Пълнен шаран с гъби, домати и каперси

Пълнен шаран с гъби, домати и каперси
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5460

Шаран на фурна с гъбена плънка и сос от бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е от личния „инвентар“ на кулинарния импровизатор Таньо Шишков. С нея властелинът на кухнята се включи в кампанията Манчев срещу Шишков, промотирайки охладената риба за Никулден, която се продава на атрактивни цени във верига хипермаркети ЛИДЛ.

Необходими продукти:

  • 1 шаран (малко над 1,5 кг)
  • 200 грама гъби печурки
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 буркан сушени домати (Шишков отвори бурканче Baresa)
  • 150 мл бяло вино (Шишков избра Cimarosa chenin blanc)
  • 1 с.л. каперси
  • 1 лимон
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата и я осолете и опипрете отвътре и отвън.

2. Пригответе плънката като наситните гъбите, лука и чесъна. след това отворете буркана със сушени домати в зехтин и сипете няколко супени лъжици от течността в тиган. Загрейте хубаво и сипете първо лука и чесъна да се готвят до покафеняване. След това добавете гъбите, каперсите и сушените домати. Оставете под капак за 5-6 минути да се задуши всичко заедно.

3. Осолете и опипрете на вкус запръжката и напълнете с нея корема на шарана. След това зашийте.

4. Преместете рибата в тавичка. На дъното й сипете бялото вино и го разредете с вода така, че течността да покрие 1 пръст от шарана. Отгоре подредете резени лимон.

5. Печете в средата на фурна, загрята на 180 градуса за 1:30 часа.

6. Поднесете с резени лимон.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта