Чесново свинско със сметана и соев сос
Свински пържоли в сметанов сос със соев сос, люта нотка, чесън и пресен лук.
Необходими продукти:
- 3 големи вратни пържоли с кост по желание
- сол и пипер
- 30 г масло + 1 с.л. олио
- още 30 г масло
- 6 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 3 с.л. соев сос
- 400 мл млечна готварска незаквасена сметана с висока масленост
- 1-2 люти чушлета по желание
- гарнитура от картофено пюре или ориз по желание
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте пържолите със сол и пипер. Наситнете пресния лук.
2. Изберете си голям тиган, в който ще успеете да сместите и трите пържоли заедно. Сипете в него олиото, прибавете 30 г масло и пуснете на силен огън.
3. Щом маслото се разтопи, положете пържолите и гответе 5 минути. След това обърнете, намалете огъня на умерен и гответе още 5 минути. Извадете пържолите в чиния.
4. Добавете в тигана още 30 г масло и отгоре пресирайте чесъна. Бъркайте 1 минута, изсипете наситнения пресен лук и соевия сос и мешайте още 2 минути.
5. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и щом кипне, положтете пържолите в соса. Пуснете и парченца люта чушка или цели пикантни чушлета по желание. Сложете капак и гответе на умерен огън 15 минути.
6. Обърнете пържолите, залейте с лъжица с част от соса и сложете отново капак. Гответе още 5-6 минути.
7. Сервирайте като полеете с апетитния сос и поднесете хляб за топкане или гарнитура от варени картофи или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ