Чери домати в люто-чеснов сос
Мариновани домати в чеснов сос с магданоз и люти чушлета.
Необходими продукти:
- 1,5 кг чери домати (ще е по-красиво, ако си купите 750 грама червени и 750 грама жълти чери домати)
- 30 г чесън
- 2 червени сладки чушки
- 2 зелени люти чушки
- 2,5 с.л. сол
- 100 г захар
- 100 мл оцет
- 120 мл зехтин
- листата на връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. В купата на чопъра приберете почистените скилидки чесън, почистените и нарязани на парчета сладки чушки, нарязаните люти чушлета с все семките. Поръсете захарта и солта, залейте с оцета и зехтина и най-отгоре сложете листата на магданоза. След това пюрирайте всичко на каша.
2. Доматите измийте, разполовете и почистете от точицата. Вземете си йенска тава с капак или купа за свежо съхранение. Подредете ред домати, залейте с част от соса. Редете доматите винаги със сърцевината нагоре. Върху първия ред подредете втори и пак залейте със сос, после трети ред и сос - и така докато приключите доматите като и последните залеете със сос.
3. Приберете в хладилник за 8 часа. След това сервирайте като салата, гарнитура или мезе. Много е питателно и може да издържи до 3 дни в хладилник.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ