Черешката на тортата - ти си звездата - епизод 51, сезон 1
Трудно | Порции 5
| Видяна: 3556
Много тайни за направата на суши в един епизод.
Епизод 51 - Сезон 1
Дължина: 45:48
Излъчено на: 2012-12-10 17:00
В последната седмица от първия сезон на "Черешката на тортата" летвата драстично се вдига, но да видим кой точно от професионалистите ще препъне, защото на масата сядат петима готвачи от висок ранг. Блюда, престилки и кулинарни престрелки ще си разменят Едуард Цонда - суши майстор, Иван Ангелов – най-младият главен готвач, Адриан Панталеев – пицар, на който и италианците биха завидели, Елена Божинова - сладкишка, която прави сладкишчета и член на националния сладкарски отбор на България и Юри Велев – баш майсторът.
Прави впечатление при вечерята на Едуард, че за разлика от непрофесионалните готвачи, той не залага на количество. Вместо цяло прасе, той преценява големината на порцията, подбира продуктите и пропорциите наистина като за 5 човека. А колко тънкости можем да научим покрай него, определено повече от оризчетата в сушите. Затова, ако държите не само на купона, но и на професионалните познания в кухнята, сега ще ги придобиете. Е, да не си помислите, че няма и екшън... има, разбира се, и за да станете част от него, влезте в компанията на майстор-готвачите.
Менюто на най-добрия сушист включва:
- Салата от цвекло, ядки и мед.
- Шотчета за отпускане при първа среща.
- Професионални оригинални суши.
- Свинско със шафранов ориз.
- Плодов десерт с много витаминки... но и без калории.
Най-важните съставки
басмати, брашно, бяла ряпа, вода, дайкон репичка, джинджифил, джинджифилова паста, заквасена сметана, зелена ябълка, зехтин, квасена сметана, кедрови ядки, киви, краставица, круши, масло, мед, моркови, нори, ориз, портокал, пъпеш, свински пържоли, Свинско, свинско филе, скалопини, сметана, соев сос, сол, сол и пипер, сос Табаско, суши оцет, сьомга, уасаби, филе от сьомга, цвекло, червен пипер, черен пипер, чушки, шафран, ябълки, ядки, яйце
Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ