Черешката на тортата - ти си звездата - епизод 50, сезон 1
Средно | Порции 5
| Видяна: 3198
Печено прасе се сервира до боб в гърне и домашна погача.
Епизод 50 - Сезон 1
Дължина: 45:41
Излъчено на: 2012-12-07 17:00
Амбициозният рестьорантьор Нели Ангелова, която и остана последна за тази кулинарна седмица трябва да вложи и кулинарни, и гостоприемски умения, и купонджийски дух, за да успее да грабне черешката на тортата. Тя го прави по уникален начин, по-скоро, като по книга, но на Йордан Йовков или Елин Пелин, защото от всяка фибра на въздуха лъха български фолклор. Печено прасе, сармички, тъкани килими, народни носии, хора' - всичко е така Българско, че даже и шеф Манчев се хваща на хорото. Ще бъде ли обаче Нели достаъчно организирана и добра, за да грабне черешката - вижте сега.
Народното меню днес включва:
- Калугерска салата.
- Орешарски чушки със сирене.
- Народен боб в гърне на пещ.
- Дроб сърма с моркови и лук.
- Прясно изпечена пита.
- Задушено агнешко с пресен лук.
- Печено прасе - цяло, на фурна, с хрупкава коричка и плънка.
- Бяло-черна торта с плодове и настъргана бисквита.
Най-важните съставки
агнешки котлети, агнешки пържоли, агнешко, бакпулвер, бисквити, боб, брашно, булгур, бял боб, бяло вино, ванилия, вода, дафинов лист, джоджен, домат, захар, зелен лук, зелена чушка, зелени чушки, зехтин, какао, какао на прах, картофи, кисело мляко, копър, краставица, лимон, лук, магданоз, маруля, мащерка, мед, микс подправки, мляко, моркови, олио, ориз, оцет, риган, Свинско, сирене, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, хлебна сода, целина, червен боб, червен пипер, червени чушки, черен дроб, черен пипер, чесън, чушки, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 6 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ