Черешката на тортата - сезон 8, епизод 32, част 2
Репортерката Ева Веселинова посреща гости на много предястия, печена сьомга и бабиния сладкиш.
Черешката на тортата - епизод 32, сезон 8
Излъчен на 12.07.2017
Втора част
Готви репортерката от Господари на ефира Ева Веселинова
В първата част видяхме как домакинята Ева ходи на пазар - с микрофон и интерес дали везните са точни, минавали ли са данъчни проверки и има ли касов апарат зад щанда. Русокоската се фръцна и наготви множество ястия, които по думите й са нейни любими храни. Получи поздравления от Шеф Манчев за трите вида брускети и двете здравословни салати, но и упреци поради избора на сьомга за основното. Журналистката Ева изпълни и задачата за седмицата, дадена от Шеф Иван Манчев - "Любими ястия от детстовото", като направи обичания от баба сладкиш, който мама е заръчала да научи. Всичко се получи идеално, а след това дойде ред и на гостоприемството.
С оправдание за тясна кухня репортерката успя да изведе камерите от дома си и да ги пренесе в уюта на модерно столично заведение. Тя спази задачата и с още един сантимент: баба, наричана още маминка била колекционер на салфетки. Така на трапезата попаднаха бабините салфетки, запазени от десетилетие. Отново разговорите потръгнаха към искрено и серизно. В тази част гледайте разкритията на Ева Веселинова - къде е отраснала, как е живяла, къде е учила, защо и как е станала репортер в Господари на ефира и има ли мъж в живота й: Пикантериите ще видите във видеото, а ето и менюто за вечерта:
1. Welcome drink - шотове Bloody Mary със зелени маслини.
2. Салата от спанак с киноа и чери домати, овкусени с лимонов сок и домашен зехтин.
3. Втора салата от айсберг и рукола с пресен лук, сушени домати, лимонов сок и песто.
4. Предястие от препечени хлебчета с краставица, тарама хайвер и рукола.
5. Второ предястие от филийки препечена франзела с масло и хайвер от сьомга, гарнирани с лайм и рукола.
6. Трето предястие по рецепта от остров Крит - препечени багети с домати, бяло сирене, риган, маслини и заливка от висококачествен зехтин.
7. За основно - печена сьомга във фолио със зехтин, лимон, сол, пипер и розмарин.
8. Гарнитура от задушени зеленчуци с масло и подправки.
9. Десерт по задачата от Шеф Манчев - бабиният кекс с бити белтъци, орехов пласт и глазура от жълтъци с ванилия и пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ